Tvarohová pomazánka budapešťského typu
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1223 KJ
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 5 g
- cukry
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 426 mg
- fosfor
- 124 mg
- vápník
- 38 mg
- hořčík
- 26 mg
- železo
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 150 g Rama (nebo jiný margarín)
- Lžička mleté červené papriky
- 2 lžičky kečupu
- 2 lžičky hořčice
- Sůl
- Cibule (na drobno nakrájená)
- 3 stroužky česneku (prolisovaného)
- trochu pažitky
- trochu papriky (jen pro toho, komu chutná)
Postup:
- V misce dohladka umícháme tvaroh s margarínem.
- Přidáme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Směs osolíme, ochutíme hořčicí a kečupem, okořeníme mletou paprikou.
- Podle chuti a dostupnosti můžeme do pomazánky přidat čerstvou nakrájenou pažitku a další oblíbenou zeleninu, například kousky syrové papriky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Kulajda
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.