Dušená kapusta
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1052 KJ
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 14 g
- vláknina
- 11 g
- cukry
- 10 g
- bílkovina
- 10 g
- draslík
- 1,345 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 432 mg
- fosfor
- 351 mg
- sodík
- 177 mg
- hořčík
- 107 mg
- mangan
- 24 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg kapusty (2 hlávky)
- 50 g slaniny
- 30 g tuku
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Kapustu očistíme, zbavíme silných žeber a pokrájíme na menší kousky.
- Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibulku a slaninu, přidáme kapustu a zalijeme troškou vody.
- Posolíme, popepříme a podusíme 15-20 minut.
- Zaprášíme moukou a za občasného míchání povaříme ještě 5 minut.
- Až odstavíme z plamene, teprve potom přidáme prolisovaný česnek.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a hráškem
Veganský teplý quinoový salát
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Bramborové šišky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.