Dušená kapusta

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1052 KJ
sacharidy
19 g
tuky
14 g
vláknina
11 g
cukry
10 g
bílkovina
10 g
draslík
1,345 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
432 mg
fosfor
351 mg
sodík
177 mg
hořčík
107 mg
mangan
24 mg
cholesterol
12 mg
železo
6 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg kapusty (2 hlávky)
  • 50 g slaniny
  • 30 g tuku
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Kapustu očistíme, zbavíme silných žeber a pokrájíme na menší kousky.
  2. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibulku a slaninu, přidáme kapustu a zalijeme troškou vody.
  3. Posolíme, popepříme a podusíme 15-20 minut.
  4. Zaprášíme moukou a za občasného míchání povaříme ještě 5 minut.
  5. Až odstavíme z plamene, teprve potom přidáme prolisovaný česnek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.