Jablkový koláč se sněhem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3592 KJ
- sacharidy
- 125 g
- cukry
- 67 g
- tuky
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- bílkovina
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 532 mg
- fosfor
- 288 mg
- cholesterol
- 161 mg
- vápník
- 79 mg
- sodík
- 67 mg
- hořčík
- 62 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 150 g hery
- 150 g cukru krupice
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 800 g jablek
- 1 vanilkový pudink
- špetka skořice
- trochu cukru
- 4 vejce (bílky)
- 2 lžíce cukru
Těsto:
Náplň:
Sníh:
Postup:
- Uvaříme si pudink (0,5l mléka, vanilkový pudink a skořice), necháme vychladnout.
- Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krupici, vejce, rozpuštěnou Heru a mléko.
- Uděláme těsto, které necháme odpočinout.
- Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem a uvařeným pudinkem a skořicí.
- Na vymazaný vysypaný plech dáme těsto. Na něj jablka a dáme péct asi tak 15-20 minut. 170´C
- Z bílku uděláme tuhý sníh, do něj zašleháme 2 lžíce cukru.
- Na koláč dáme sníh a ještě 5 minut pečeme.
- Necháme chvilku vychladnout ve formě.
- Vyndáme.
- Servírujeme s dobrou odpolední kávou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.