Bramborové gnocchi se smetanovou rukolou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3099 KJ
sacharidy
86 g
tuky
34 g
bílkovina
21 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
fosfor
309 mg
draslík
295 mg
vápník
62 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
26 mg
železo
2 mg
sodík
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg bramborových noků
  • 2 stroužky česneku
  • 15 g másla
  • Sůl
  • Pepř
  • 350 g rukoly
  • 100 g parmazánu (v celku)
  • 300 ml smetany (33%)

Postup:

  1. Bramborové gnocchi si uvaříme dle návodu.
  2. Mezitím si do pánve vložíme opravnou rukolu a na másle ji krátce podusíme.
  3. Po chvilce přidáme sůl, pepř, česnek a smetanu - takto dusíme doměkka. Takhle připravenou omáčku nakonec smícháme s nočky.
  4. Když servírujeme, nastrouháme na vrch parmazán. Dobrou chuť i bez masa, je to velice jemné a lahodného. Kdo nemůže nic bez masa, hodí se k nim na přírodno opečené kuřecí prsíčko.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.