Zapečený plátek s broskví a sýrem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3124 KJ
- bílkovina
- 55 g
- tuky
- 51 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 649 mg
- vápník
- 453 mg
- fosfor
- 304 mg
- hořčík
- 61 mg
- cholesterol
- 45 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kotlety (může být i kuřecí prso)
- sůl
- pepř
- trocha červené mleté papriky
- 30 g broskví (kompotované)
- 100 g modrého sýra (nebo jakýkoliv tvrdý sýr)
- 1 dýně (Hokaido)
- olej
Postup:
- Maso očistíme, nařežeme na plátky, aspoň na čtyřech místech naříznout po obvodu, aby se maso nekroutilo při pečení, naklepeme, osolíme, opepříme a popaprikujem.
- Dýni - Hokaido - NELOUPEME, nakrájíme na hranolky.
- Na rozehřáté pánvi narychlo opečeme plátky masa.
- Přendáme do zapékací misky a přilejeme výpek z masa. Na každé maso položíme půlku broskve a posypeme nastruhaným sýrem.
- Do zapékací misky můžeme dát i hranolky - nebo je upečeme zvlášť na omastku.
- Zapékáme, dokud se sýr pěkně neroztaví a zezlátne.
- Jako přílohu doporučuji ďábelskou omáčku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkonošské kyselo
Penne Putanesca
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.