Tournedos Rossini
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2174 KJ
- bílkovina
- 45 g
- sacharidy
- 24 g
- tuky
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 2,841 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 643 mg
- vápník
- 603 mg
- cholesterol
- 222 mg
- sodík
- 217 mg
- hořčík
- 172 mg
- železo
- 32 mg
- zinek
- 10 mg
- měď
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
Ingredience
- 600 g hovězí svíčkové
- 200 g husích jater
- 4 plátky anglické slaniny
- 100 g toustového chleba
- 2 červené cibule
- 200 ml červeného vína
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 žampion
- 2 lžíce hladké mouky
- Hrst petrželky
- Olej
- Sůl
Postup:
- Plátky uzeného boku, husích jater, nakrájenou cibuli a žampion na plátky postupně orestujeme na oleji a dáme stranou.
- Pánev se zbylým výpekem zaprášíme moukou a uděláme hnědou jíšku. Přilejeme víno, přidáme nakrájenou petrželku, protlak a vrátíme cibulku. Podle chuti osolíme a vše rozmixujeme a propasírujeme na hladkou omáčku.
- Maso nakrájíme na 4 stejné špalíky, osolíme ze všech stran, omotáme osmahnutým plátkem uzeného boku a osmažíme střídavě asi 4 minuty z každé strany (otáčíme po jedné minutě na každé straně) na pánvi s olejem.
- Plátky chleba osmahneme na sucho na pánvi z obou stran.
- Servírování - na opečený chleba dáme osmahnutý plátek masa, na něj dáme plátek husích jater, ozdobíme dvěma plátky žampionu a podlejeme omáčkou. Na pravé Toumedos se používají bílé lanýže, můžete zkusit až je seženete.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Cheesecake
Trhané vepřové maso s fazolemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.