Kuřecí maso na žampionech
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 383320 KJ
- tuky
- 9505 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6327 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2961 g
- cukry
- 826 g
- sacharidy
- 812 g
- bílkovina
- 675 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 412 g
- cholesterol
- 31,441 g
- sůl
- 22 g
- sodík
- 11,631 g
- draslík
- 11,212 g
- vápník
- 8,491 g
- fosfor
- 6,634 g
- lepek
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- hořčík
- 946 mg
- zinek
- 30 mg
- železo
- 7 mg
- měď
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 2 kuřecí prsa
- 3 větší čerstvé žampiony
- 1 cibule
- 1 dcl bílého vína (suché)
- 250 ml smetany 40%
- sůl
- bílý pepř
- olej
- trocha polohrubé mouky (na zahuštění)
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky, nebo nudličky. Vezmeme si hlubší pánev, nalijeme olej, přidáme kuřecí maso a zarestujeme.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené oloupané žampiony a 5 minut restujeme.
- Až jsou žampiony na skus, přilijeme víno a necháme vyvařit.
- Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a už jen krátce necháme probublat, až smetana zhoustne.
- Podáváme s hranolkama, nebo opečenou bagetkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Citronovo-levandulové muffiny
Kreolské kuře
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.