Krémová pórková polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 25 minut
Krémová pórková polévka - s pečenými krutonky a pečenou slaninkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2183 KJ
tuky
50 g
nasycené mastné kyseliny
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
4 g
sacharidy
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
sodík
218 mg
fosfor
141 mg
cholesterol
121 mg
draslík
65 mg
vápník
65 mg
hořčík
24 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 žloutek
  • 250 ml smetany
  • 100 g másla
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • Trochu hladké mouky

Postup:

  1. Pórek rozřízneme po délce a všechny listy pořádně opereme.
  2. Do hrnce dáme 50 g másla, přihodíme nakrájený pórek a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
  3. Přidáme žloutek a rozmícháme.
  4. Ze zbytku másla a mouky připravíme jíšku, vlijeme do polívky a povaříme.
  5. Polévku osolíme, opepříme, rozmixujeme ponorným mixérem a zalejeme smetanou. Už nevaříme, jen jemně prohřejeme.
  6. Housku a slaninku nakrájíme na kostičky, postupně osmahneme.
  7. Dochutíme, podáváme s pečenými krutonky a osmaženou slaninkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.