Mousaka
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3450 KJ
- tuky
- 56 g
- sacharidy
- 44 g
- bílkovina
- 34 g
- cukry
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- draslík
- 1,726 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 415 mg
- vápník
- 272 mg
- cholesterol
- 150 mg
- hořčík
- 125 mg
- sodík
- 82 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g vepřového masa mletého (plecko, popřípadě plec + bůček libovější)
- 300 g masa skopového (kdo nemá, já dávala i hovězí)
- 110 g celeru
- 100 g cibule
- 500 g vařených brambor
- 400 g rajčat
- 5 stroužků česneku
- 300 g bílého jogurtu
- 3 vejce
- lžíce polohrubé mouky
- 100 g oleje
- pepř mletý
- sůl
- tymián
- trocha listové petržele
Poznámka k surovinám :
Skopové nebo hovězí maso si necháme namlít v obchodě, nebo kdo má doma mlýnek, může doma. Stejně tak i vepřové, já používám plecko nebo míchám plecko s libovějším bůčkem.
- Na polovině oleje osmahneme drobně krájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.
- Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, na nudličky nakrájený celer, pokrájená rajčata, pokrájený česnek.
- Smažíme do tuku. Potom posypeme moukou a necháme vychladnout.
- Pekáček vymažeme olejem, vařené brambory si nakrájíme na plátky.
- Do pekáčku klademe vrstvu brambor, vrstvu dušeného masa i se šťávou a pokračujeme, dokud máme co skládat.
- Dáme do trouby zapéct na 25 minut 170´C.
- V jogurtu rozšleháme vejce s trochou solí a pepřem, vmícháme nasekanou listovou petržel a touto směsí zalijeme zapečené brambory a ještě 15 minut pečeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dýňový krém
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Krkonošské kyselo
Veganský teplý quinoový salát
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.