Máši tatarák
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4446 KJ
- sacharidy
- 108 g
- bílkovina
- 62 g
- tuky
- 39 g
- vláknina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 1,917 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 984 mg
- vápník
- 590 mg
- hořčík
- 331 mg
- sodík
- 256 mg
- cholesterol
- 145 mg
- železo
- 28 mg
- zinek
- 14 mg
- mangan
- 7 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 400 g pravé svíčkové (kýta nebo hovězí zadní)
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- česnek
- 400 g chléba
- 3 lžíce sádla
Postup:
- Maso dvakrát až třikrát pomeleme, nebo ho naškrábeme nožem.
- Do namleté hmoty přidáme najemno nasekanou cibuli, hořčici, kečup, worchesterovou omáčku.
- Tatarák ještě osolíme, okořeníme pepřem, mletou paprikou, mletým kmínem.
- Nakonec přimícháme žloutky, masovou směs dobře promícháme a dáme vychladit.
- Na sádle si opečte topinky, které si ještě teplé potřete česnekem.
- Kdo rád pálivé, může do tataráku přidat čili omáčku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Burgundské hovězí
Cibulová polévka
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.