Cukroví z listového těsta se skořicí
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 544 KJ
- sacharidy
- 16 g
- cukry
- 13 g
- tuky
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 502 mg
- hořčík
- 85 mg
- fosfor
- 79 mg
- cholesterol
- 25 mg
- mangan
- 21 mg
- železo
- 14 mg
- vápník
- 14 mg
- sodík
- 11 mg
Ingredience
- 1 vyválené listové těsto
- 1 lžíci cukru krystal
- 1 lžíci skořice mleté
- 1 vajíčko
- 100 g čokolády na vaření
- Listové těsto si rozpůlíme na půl a jednu půlku posypeme cukrem a skořicí.
- Druhou půlkou přikryjeme pocukrované těsto.
- Smotáme jednu půlku těsta jako roládu...
- ...a druhou půlku těsta smotáme také k prostředku.
- Takhle srolované to dáme na 10 minut do mrazáku. Pak si připravíme plech s pečícím papírem.
- A roládu začneme krájet.
- Takhle nakrájené kolečka skládáme rovnou na plech.
- V misce si rozkvrdláme vajíčko a potřeme jím naše kolečka. Zase posypeme cukrem a skořicí.
- A dáme do trouby na cca 170° tak na 15 minut.
- Pak je vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Půlky vychladlých koleček namáčíme do čokolády.
- A vracíme zpět na plech, aby čokoláda ztuhla. Můžeme posypat párem cukrovích vloček a máme hotovo.
Možná to vypadá složitě, ale vážně není, za pár minut máte nádherně vypadající a vynikající čerstvé cukroví. Myslím, že každá z vašich návštěv bude chtít recept. A proč začínat péct cukrovinky už v listopadu, když stačí pár minut? ;-) Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Tzatziki
Kysané zelí
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.