Výpečky a kuře na kmíně s drceným špenátem a knedlíkem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4889 KJ
- bílkovina
- 96 g
- tuky
- 81 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 5 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,422 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 625 mg
- fosfor
- 330 mg
- cholesterol
- 257 mg
- vápník
- 175 mg
- hořčík
- 109 mg
- zinek
- 9 mg
- železo
- 7 mg
Ingredience
- 1 kg vepřového plecka
- 4 kuřecí stehna
- 200 g anglické slaniny
- 3 cibule
- olej
- kmín
- sůl
- 1 špenát
- vejce
- česnek
- kostka masoxu
Postup:
-
Příprava masa:
- Do velkého pekáče dáme maso na kostky a vedle kuřecí stehna, osolíme a okmínujeme.
- Nakrájíme cibuli na hrubo a přidáme do pekáče, anglickou nebo špek nakrájíme na klínky a také dáme do pekáče.
- Polijeme olejem. Zalijeme vodou, aby maso bylo do půlky ponořené.
- Přiklopíme druhým pekáček (kdo nemá, použije alobal) a pečeme cca hodinu na 200'C.
- V průběhu pečení přelíváme maso, obrátíme (alespoň 2X) a zase vrátíme do trouby.
- Po hodině maso odkryjeme.
- Když je hotové, nebo skoro hotové, již odklopené vrátíme do trouby, aby chytlo barvu - cca 30 minut.
-
Špenát:
- Do teflonového hrnce si na oleji (sádle) osmažím na drobno nakrájenou cibulku.
- Po změknutí přidám celý, nebo drcený špenát.
- Opepřím a přidám kostku masoxu (zvyk z domova) - kdo chce, samozřejmě může dochutit solí.
- Před koncem prolisujeme česnek, přidáme vejce a mícháme.
- Podáváme s kynutým, či bramborovým knedlíkem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vichyssoise
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Vepřová panenka s vinnou redukcí a pečenou zeleninou
Carpaccio z hovězí svíčkové
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.