Vepřová paštika
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1483 KJ
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 23 g
- sacharidy
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 322 mg
- fosfor
- 310 mg
- hořčík
- 223 mg
- železo
- 191 mg
- vápník
- 150 mg
- cholesterol
- 80 mg
- mangan
- 18 mg
- zinek
- 6 mg
- sodík
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g vepřového masa (nejlépe panenky)
- 1 jarní cibulky
- 1 česnek
- 1 lžička majoránky
- Snítka zelené petrželky
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička oleje
- 100 ml masového vývaru
Postup:
- Panenku odblaníme, umyjeme a zprudka orestujeme, osolíme, podlejeme vývarem, přikrejeme pokličkou a dusíme do měkka cca 25 minut.
- Po vychladnutí 200 g masa nakrájíme a pomeleme, zbytek nakrájíme na malé kousky, přidáme orestovanou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a zelenou petrželku. Dobře promícháme, necháme 2 hodiny proležet (popřípadě dochuťte).
- Paštiku napěchujeme do malých skleniček a necháme v ledničce ztuhout.
- Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem - paštika, ve které víme, co máme!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pesto z naložených, sušených rajčat
Znojemská hovězí pečeně
Celozrnné ořechové čokocookies
Tournedo rossini
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.