Vepřová paštika

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1483 KJ
tuky
24 g
bílkovina
23 g
sacharidy
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sůl
1 g
draslík
322 mg
fosfor
310 mg
hořčík
223 mg
železo
191 mg
vápník
150 mg
cholesterol
80 mg
mangan
18 mg
zinek
6 mg
sodík
3 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 g vepřového masa (nejlépe panenky)
  • 1 jarní cibulky
  • 1 česnek
  • 1 lžička majoránky
  • Snítka zelené petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 lžička oleje
  • 100 ml masového vývaru

Postup:

  1. Panenku odblaníme, umyjeme a zprudka orestujeme, osolíme, podlejeme vývarem, přikrejeme pokličkou a dusíme do měkka cca 25 minut.
  2. Po vychladnutí 200 g masa nakrájíme a pomeleme, zbytek nakrájíme na malé kousky, přidáme orestovanou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a zelenou petrželku. Dobře promícháme, necháme 2 hodiny proležet (popřípadě dochuťte).
  3. Paštiku napěchujeme do malých skleniček a necháme v ledničce ztuhout.
  4. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem - paštika, ve které víme, co máme!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.