Guláš na víně
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4063 KJ
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 55 g
- sacharidy
- 53 g
- cukry
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,066 g
- fosfor
- 513 mg
- cholesterol
- 161 mg
- sodík
- 119 mg
- vápník
- 118 mg
- hořčík
- 95 mg
- měď
- 14 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 750 g hovězí kližky
- Olej
- 3 cibule
- 2 lžíce červené papriky
- 1 chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- Kmín
- 1 rajský protlak
- 200 ml přírodního bílého vína
- 1/2 litru zeleninového bujonu
- 4 bobkové listy
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Na troše rostliného oleje zpěníme na drobno nakrájené cibule, zasypeme 2 lžícemi sladké papriky a přidáme nakrájenou malou chilli papričku.
- Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a přidáme nakrájené stroužky česneku, kmín, rajský protlak, zalejeme vínem a vývarem.
- Když maso změkne - asi tak za 1 hodinu (podle masa) - přidáme bobkové listy a dusíme bez pokličky, až se voda odpaří na správnou gulášovou hustotu.
- Podáváme ideálně s karlovarským knedlíkem a dobrým pivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Smažené vepřové krokety
Tahini cookies
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.