Gulášová polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Vaření: 120 minut
Celkově: 120 minut
Gulášová polévka z hovězího nebo vepřového masa zahuštěná jíškou, s převládající chutí papriky, majoránky a česneku
Gulášová polévka
Gulášová polévka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1319 KJ
sacharidy
29 g
bílkovina
21 g
tuky
11 g
sůl
6 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
833 mg
fosfor
204 mg
sodík
107 mg
vápník
97 mg
hořčík
82 mg
cholesterol
52 mg
železo
13 mg
zinek
9 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězího plecka (nebo kýty)
  • 200 g cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 80 g mleté červené papriky
  • 50 g soli
  • 2,5 l vody
  • 600 g brambor
  • kmín
  • majoránka
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. V přiměřeně velkém kastrolu osmažíme na troše sádla na jemno nakrájenou cibuli.
  2. Jakmile cibulka zpění, přidáme hrubě namleté maso a smažíme, dokud nezbělá.
  3. Když maso pustí šťávu, můžeme posypat paprikou. Dřív ne, protože by paprika zhořkla. Posolíme.
  4. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  5. Potom k masu přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín a majoránku a vaříme ještě asi 20 minut.
  6. Před dovařením přidáme jíšku z hladké mouky, tj. dvě až tři lžíce hladké mouky důkladně rozmíchané ve studené vodě, zesílíme plamen do varu a na zeslabeném ohni vaříme 10 minut.
  7. Odstavíme polévku a ihned do ní rozmačkáme očištěné stroužky česneku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.