Gulášová polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1319 KJ
- sacharidy
- 29 g
- bílkovina
- 21 g
- tuky
- 11 g
- sůl
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 833 mg
- fosfor
- 204 mg
- sodík
- 107 mg
- vápník
- 97 mg
- hořčík
- 82 mg
- cholesterol
- 52 mg
- železo
- 13 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězího plecka (nebo kýty)
- 200 g cibule
- 1 lžíce sádla
- 80 g mleté červené papriky
- 50 g soli
- 2,5 l vody
- 600 g brambor
- kmín
- majoránka
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce hladké mouky
Postup:
- V přiměřeně velkém kastrolu osmažíme na troše sádla na jemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile cibulka zpění, přidáme hrubě namleté maso a smažíme, dokud nezbělá.
- Když maso pustí šťávu, můžeme posypat paprikou. Dřív ne, protože by paprika zhořkla. Posolíme.
- Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Potom k masu přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín a majoránku a vaříme ještě asi 20 minut.
- Před dovařením přidáme jíšku z hladké mouky, tj. dvě až tři lžíce hladké mouky důkladně rozmíchané ve studené vodě, zesílíme plamen do varu a na zeslabeném ohni vaříme 10 minut.
- Odstavíme polévku a ihned do ní rozmačkáme očištěné stroužky česneku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.