Pečený vepřový oříšek
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2399 KJ
- sůl
- 325 g
- sacharidy
- 61 g
- bílkovina
- 60 g
- tuky
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 2,26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 469 mg
- vápník
- 226 mg
- cholesterol
- 135 mg
- hořčík
- 130 mg
- sodík
- 47 mg
- mangan
- 8 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové kýty (oříšek)
- 8 stroužků česneku
- 2 cibule
- 300 g kapusty
- 200 ml masového vývaru
- 50 g hladké mouky
- 750 g brambor
- Sůl
- 1 lžička kmínu
Postup:
- Maso omejeme a v celku osolíme, dáme do zapékací mísy, přidáme na půl rozkrojenou paličku česneku, podlejeme vývarem a dáme ještě 1 cibuli v celku. Pečeme na 170 stupnů 2 hodiny pod pokličkou.
- Maso vyndáme a výpek dáme vařit. Přilejeme trochu vývaru, rozmíchaného se 2 lžícemi hladké mouky. Povaříme tak 5 minut, aby se mouka uvařila, nakonec přecedíme.
- Kapustu nakrájíme na proužky, vykrojíme tvrdé středy, dáme do hrnce s trochou vývaru asi 200 ml, osolíme, opepříme a vaříme dokud není měkká. Ke konci přidáme na drobno nakrájenou a usmaženou cibulku do sklovata a nastruhanou malou bramboru na zahuštění. Bramboru musíme ještě v kapustě povařit, tak 5 minut, popřípadě dolejte vývar, pokud to bude moc husté.
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme 20 minut v osolené vodě.
- Maso si naporcujeme na plátky a dáme na talíř, přidáme kapustu, brambory a polejeme štávou.
- Kapusta je dobrá příloha ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Znojemská hovězí pečeně
Vláčné kořeněné cookies
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.