Vyuzený bramborový guláš

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Vyuzený bramborový guláš - výborný je i z buřtů, které vám zbyly z opékání na ohni, chuť určitě rozeznáte.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4887 KJ
tuky
103 g
bílkovina
25 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
trans mastné kyseliny
12 g
vláknina
2 g
sůl
2 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
draslík
798 mg
fosfor
258 mg
vápník
111 mg
hořčík
87 mg
železo
22 mg
sodík
14 mg
mangan
3 mg
cholesterol
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 6 buřtů
  • 2 cibule
  • 4 větší brambory
  • 200 g uzeného špeku
  • 1 lžíce uzené mleté papriky
  • 60 g rajčatovýho protlaku
  • 1 lžíce sádla
  • 1,5 l vývaru (voda, nebo masox a voda)
  • majoránka
  • kmín
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • trocha mouky polohrubé

Postup:

  1. Předem si nakrájíme: Buřty a brambory na menší kostičky, cibuli na jemno. Česnek prolisujeme, špek na malinké kostičky.
  2. Připravíme si větší hrnec, rozehřejeme ho a přidáme sádlo a špek.
  3. Osmažíme a necháme hodně vypražit špek.
  4. Poté přidáme cibuli a občas mícháme, dokud není cibule hnědší.
  5. Přidáme buřty a smažíme.
  6. Když jsou buřty pěkně osmažené, přisypeme uzenou papriku a kmín. Jen párkrát promícháme, aby paprika nezhořkla a vmícháme protlak.
  7. Zarestujeme a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  8. Vaříme do změknutí brambor
  9. Zahustíme (mouka+voda, popřípadě chleba).
  10. Nakonec dáme prolisovaný česnek a můžeme vypnout sporák.
  11. Podáváme s čerstvých chlebíkem a vychlazenou Plzničkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.