Srnčí žebro
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3095 KJ
- bílkovina
- 60 g
- tuky
- 36 g
- sacharidy
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,343 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 731 mg
- vápník
- 334 mg
- sodík
- 218 mg
- hořčík
- 216 mg
- cholesterol
- 60 mg
- železo
- 16 mg
- zinek
- 8 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg srnčího žebra
- 100 g másla
- 150 g Kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 250 ml hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- špetka tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 250 ml červeného vína
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce švestkových povidel
- 50 g mandlí
- 50 g hrozinek
- 1 cibule
- 1 skořice (vcelku)
- sůl
- citronová kůra (jen to žluté)
Postup:
- Očištěná a nasekaná žebra necháme dusit na másle s celerem, petrželí, mrkví, cibulí, bobkovým listem, tymiánem, pepřem, novým kořením a citronovou kůrou cca 40 minut.
- Měkká žebra vyndáme, zeleninu zaprášíme moukou, zalejeme octem, vývarem a vínem.
- Přidáme cukr, švestková povidla a omáčku vaříme tak dlouho, až bude hladká (MINIMÁLNĚ HODINU).
- Po procezení omáčky přidáme spařené, nakrájené mandle a hrozinky.
- V této omáčce pak naporcovaná žebra podáváme ideálně s bramborovým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.