Srnčí žebro

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 100 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3095 KJ
bílkovina
60 g
tuky
36 g
sacharidy
26 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
draslík
1,343 g
lepek
1 g
fosfor
731 mg
vápník
334 mg
sodík
218 mg
hořčík
216 mg
cholesterol
60 mg
železo
16 mg
zinek
8 mg
mangan
3 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 1 kg srnčího žebra
  • 100 g másla
  • 150 g Kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • špetka tymiánu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • 250 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce švestkových povidel
  • 50 g mandlí
  • 50 g hrozinek
  • 1 cibule
  • 1 skořice (vcelku)
  • sůl
  • citronová kůra (jen to žluté)

Postup:

  1. Očištěná a nasekaná žebra necháme dusit na másle s celerem, petrželí, mrkví, cibulí, bobkovým listem, tymiánem, pepřem, novým kořením a citronovou kůrou cca 40 minut.
  2. Měkká žebra vyndáme, zeleninu zaprášíme moukou, zalejeme octem, vývarem a vínem.
  3. Přidáme cukr, švestková povidla a omáčku vaříme tak dlouho, až bude hladká (MINIMÁLNĚ HODINU).
  4. Po procezení omáčky přidáme spařené, nakrájené mandle a hrozinky.
  5. V této omáčce pak naporcovaná žebra podáváme ideálně s bramborovým knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.