Špenatový krém se sýrovými bruschettami
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1851 KJ
- tuky
- 32 g
- sacharidy
- 27 g
- bílkovina
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- cukry
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,155 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 468 mg
- fosfor
- 412 mg
- sodík
- 224 mg
- hořčík
- 121 mg
- cholesterol
- 44 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400g špenátu (čerstvého)
- 1 litr mléka
- 1 česnek
- 1 lžíce jíšky ( světlá hotová)
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml smetany (30%)
- Sůl
- Pepř
- 60 g sýru gouda
- 80 g bagety
- 1 vejce
BRUSCHETTA:
Krém:
- Do hroce si nalijeme mléko a smetanu. Necháme na mírném ohni, dokud nezačne vařit. Pak osolíme, opepříme a přidáme špenát (můžete i mražený listový). Vše důkladně promixujeme ponorným mixérem.
- Přidáme rozlisovaný česnek (dle chuťi). Polévku vaříme cca 5 minut, zahustíme případně jíškou (můžete si ji sami udělat z mouky a másla).
- Povaříme cca 2 minutky a je hotovo.
Ted si připravíme bruschettu:
- Bagetu si nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka a naskládáme je na plech s pečícím papírem.
- Vajíčko smícháme s nastrouhaným sýrem a bagetky vajíčkem potřeme.
- Dáme do trouby na 170° cca 9 minut.
- Tyto hotové Bagetky servírujeme přímo na krémové polévce.
Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.