Špenatový krém se sýrovými bruschettami

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1851 KJ
tuky
32 g
sacharidy
27 g
bílkovina
19 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
cukry
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
draslík
1,155 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
468 mg
fosfor
412 mg
sodík
224 mg
hořčík
121 mg
cholesterol
44 mg
železo
7 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400g špenátu (čerstvého)
  • 1 litr mléka
  • 1 česnek
  • 1 lžíce jíšky ( světlá hotová)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml smetany (30%)
  • Sůl
  • Pepř
  • BRUSCHETTA:

  • 60 g sýru gouda
  • 80 g bagety
  • 1 vejce

Krém:

  1. Do hroce si nalijeme mléko a smetanu. Necháme na mírném ohni, dokud nezačne vařit. Pak osolíme, opepříme a přidáme špenát (můžete i mražený listový). Vše důkladně promixujeme ponorným mixérem.
  2. Přidáme rozlisovaný česnek (dle chuťi). Polévku vaříme cca 5 minut, zahustíme případně jíškou (můžete si ji sami udělat z mouky a másla).
  3. Povaříme cca 2 minutky a je hotovo.

Ted si připravíme bruschettu:

  1. Bagetu si nakrájíme na cca 1 cm vysoká kolečka a naskládáme je na plech s pečícím papírem.
  2. Vajíčko smícháme s nastrouhaným sýrem a bagetky vajíčkem potřeme.
  3. Dáme do trouby na 170° cca 9 minut.
  4. Tyto hotové Bagetky servírujeme přímo na krémové polévce.

Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.