Vepřové přírodní ledvinky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1510 KJ
- tuky
- 27 g
- bílkovina
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cholesterol
- 630 mg
- draslík
- 393 mg
- sodík
- 281 mg
- vápník
- 60 mg
- hořčík
- 51 mg
- fosfor
- 23 mg
- železo
- 11 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 600 g vepřových ledvinek
- 100 g másla
- 1 větší cibule
- Mletý pepř
- Sůl
- Drcený kmín
- 100 ml masového vývaru
Postup:
- Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, vyřízneme tuk, žilky, dobře omyjeme a vysušíme v papírové utěrce.
- Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky silné nejvíc 2 mm (krájíme napříč).
- V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu drceného kmínu, pepř, nakrájené ledvinky a za občasného míchání prudce smažíme 2 minuty. Nesmažíme je déle, prože by ztvrdly a pak se musí dlouho dusit.
- Potom ledvinky osolíme, podlejeme trochou vývaru a krátce povaříme.
- Podáváme jako hlavní chod třeba s dušenou rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.