Vepřové přírodní ledvinky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1510 KJ
tuky
27 g
bílkovina
24 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cholesterol
630 mg
draslík
393 mg
sodík
281 mg
vápník
60 mg
hořčík
51 mg
fosfor
23 mg
železo
11 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 600 g vepřových ledvinek
  • 100 g másla
  • 1 větší cibule
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • Drcený kmín
  • 100 ml masového vývaru

Postup:

  1. Ledvinky na plocho v půli rozkrojíme, vyřízneme tuk, žilky, dobře omyjeme a vysušíme v papírové utěrce.
  2. Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky silné nejvíc 2 mm (krájíme napříč).
  3. V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu drceného kmínu, pepř, nakrájené ledvinky a za občasného míchání prudce smažíme 2 minuty. Nesmažíme je déle, prože by ztvrdly a pak se musí dlouho dusit.
  4. Potom ledvinky osolíme, podlejeme trochou vývaru a krátce povaříme.
  5. Podáváme jako hlavní chod třeba s dušenou rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.