Quesadillas s klobásou a sýrem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1795 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 411 mg
- fosfor
- 205 mg
- vápník
- 139 mg
- cholesterol
- 128 mg
- hořčík
- 69 mg
- sodík
- 56 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 100 g pšeničné mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 120 ml mléka
- 50 g másla
- 80 g zakysané smetany
- 100 g klobásy
- 60 g eidam
- 50 g rukoly (nebo jakýkoliv salát)
- 300 g rajčat
- 3 vejce
- 125 ml vody
- 10 dkg šunky
- Sůl
- Pepř
- Limetka
Postup:
- Do mísy si připravíme mouku, kypřící prášek a sůl s pepřem. Důkladně promícháme.
- Do další mísy dáme vejce, které našleháme s mlékem a vodou. Za stálého míchání přidáváme mouku, kterou jsme si připravili a vytvoříme hladké těsto. Necháme 20 minut na teplém místě kynout.
- Z těsta pak na pánvi s máslem usmažíme omelety. Smažíme dokud hezky nezhnědnou. Hotovou placku potřeme zakysanou smetanou a přidáme plátky šunky a sýr, klobásu, rajčata a posypeme rukolou.
- Navrch přiložíme další placku a vrátíme na pánev. Necháme tak 2 minutky, aby se roztrhl sýr.
- A je hotovo. Můžeme servírovat: Na talíři omeletku rozkrojíme na 4 části a navrch můžete nastrouhat ještě sýr a posypat rukolou. Vše jemně zakápneme šťávou z limetky a na vrch nastrouháme limetkovou kůru. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.