Zapečené brambory s tlačenkou a kyselím zelím
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1617 KJ
- sacharidy
- 47 g
- tuky
- 17 g
- bílkovina
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 887 mg
- sodík
- 269 mg
- fosfor
- 125 mg
- cholesterol
- 104 mg
- hořčík
- 55 mg
- vápník
- 53 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 300 g kyselého zelí
- 250 g tlačenky
- 250 ml masového vývaru
- 2 vejce
- 50 g másla
- 50 g strouhanky
- Sůl
Postup:
- Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a naklademe vrstvu brambor, vrstvu zelí a vrstvu tlačenky. Vrstvy střídáme a zakončíme vrstvou brambor.
- Povrch potřeme rozpuštěným máslem.
- Po krátkém zapečení - cca 10 minut - zalejeme studeným vývarem, do kterého jsme rozkvedlali vejce se solí. Posypeme strouhankou, pokapeme máslem a dopečeme 40 minut.
- Podáváme jako hlavní chod. Netradiční, ale zajímavý recept.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cibulová polévka
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Šoulet s trhaným kachním masem
Penne all’a Amatriciana
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.