Zapečené brambory s tlačenkou a kyselím zelím

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1617 KJ
sacharidy
47 g
tuky
17 g
bílkovina
11 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
887 mg
sodík
269 mg
fosfor
125 mg
cholesterol
104 mg
hořčík
55 mg
vápník
53 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 300 g kyselého zelí
  • 250 g tlačenky
  • 250 ml masového vývaru
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 50 g strouhanky
  • Sůl

Postup:

  1. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a naklademe vrstvu brambor, vrstvu zelí a vrstvu tlačenky. Vrstvy střídáme a zakončíme vrstvou brambor.
  3. Povrch potřeme rozpuštěným máslem.
  4. Po krátkém zapečení - cca 10 minut - zalejeme studeným vývarem, do kterého jsme rozkvedlali vejce se solí. Posypeme strouhankou, pokapeme máslem a dopečeme 40 minut.
  5. Podáváme jako hlavní chod. Netradiční, ale zajímavý recept.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.