Polévka PALOCZA
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2840 KJ
- tuky
- 48 g
- sacharidy
- 31 g
- bílkovina
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 9 g
- cukry
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 287 mg
- cholesterol
- 101 mg
- fosfor
- 48 mg
- vápník
- 29 mg
- hořčík
- 20 mg
- sodík
- 11 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g skopového masa
- 250 g cibule
- 150 g fazolových lusků
- 150 g brambor
- 50 g sádla
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 bobkový list
- Špetka drceného kmínu
- Sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml zakysané smetany
Postup:
- Opláchnuté skopové maso nakrájíme na větší kostky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, dozlatova ji orestujeme, přidáme špetku mletého kmínu, bobkový list a sladkou papriku.
- Promícháme, vložíme maso a za občasného podlévání vodou dusíme do poloměkka přikryté pokličkou.
- Po hodině a půl přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájené fazolky, podlijeme litrem vody a vše do měkka uvaříme.
- Do zakysané smetany rozkvedláme mouku, vlejeme do polévky a krátce povaříme. Polévka by měla mít hustotu gulášové polévky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Tvarohový dort s malinovým coulis
Crepes Suzette
Tarhoňa se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.