Polévka PALOCZA

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2840 KJ
tuky
48 g
sacharidy
31 g
bílkovina
29 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
9 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
287 mg
cholesterol
101 mg
fosfor
48 mg
vápník
29 mg
hořčík
20 mg
sodík
11 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g skopového masa
  • 250 g cibule
  • 150 g fazolových lusků
  • 150 g brambor
  • 50 g sádla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 bobkový list
  • Špetka drceného kmínu
  • Sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml zakysané smetany

Postup:

  1. Opláchnuté skopové maso nakrájíme na větší kostky.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, dozlatova ji orestujeme, přidáme špetku mletého kmínu, bobkový list a sladkou papriku.
  3. Promícháme, vložíme maso a za občasného podlévání vodou dusíme do poloměkka přikryté pokličkou.
  4. Po hodině a půl přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájené fazolky, podlijeme litrem vody a vše do měkka uvaříme.
  5. Do zakysané smetany rozkvedláme mouku, vlejeme do polévky a krátce povaříme. Polévka by měla mít hustotu gulášové polévky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.