Plněná jablka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 25 minut
Celkově: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2042 KJ
tuky
31 g
sacharidy
25 g
bílkovina
23 g
cukry
18 g
polynenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
8 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,331 g
fosfor
769 mg
hořčík
326 mg
vápník
248 mg
sodík
8 mg
mangan
6 mg
železo
6 mg
zinek
6 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 2 velká jablka
  • 200 g šunky
  • 4 lžíce smetany
  • 40 g vlašských ořechů
  • Citron
  • 1 ledový salát
  • Červenou papriku (na ozdobení)

Postup:

  1. Vlašské ořechy a šunku si pomeleme a dáme do misky, přidáme smetanu a dobře promícháme.
  2. Jablka oploupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Dáme si je hřbetem na prkénko.
  3. Šunkový krém dáme do hadrového pytlíku na zdobení s hvězdičkovou trubičkou. Stříkáním plníme důlky v jablíčkách.
  4. Na talířek si dáme omyté listy ledového salátu, které pokapeme citronem, na ně dáme naplněná jablíčka a ozdobíme proužkem červené papriky.
  5. Podává se k vínu, nebo na ozdobení studených mís.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.