Zeleninová polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 627 KJ
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 10 g
- bílkovina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 29 mg
- vápník
- 22 mg
- fosfor
- 12 mg
- hořčík
- 9 mg
- zinek
- 6 mg
- sodík
- 4 mg
Ingredience
- 300 g zeleniny (např. mrkev, hrách, kukuřice)
- 1 brambora
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- sůl
- 2 l vody
Postup:
- Připravíme jíšku z tuku a mouky a přilijeme vodu. Polévka by měla být jíškou slabě zahuštěná, ne proměněná na kaši. Pokud se nám zdá příliš hustá, naředíme ji ještě vodou.
- Vložíme na malé kousky nakrájenou bramboru, mrkev, hrášek a kukuřici. Nejlépe chutná z čerstvé zeleniny z vlastní zahrádky.
- Posolíme.
- Na mírném plameni potom máme uvařeno za 10 až 15 minutek.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Vláčné kořeněné cookies
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.