Zeleninová polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut
Chutná, zdravá a rychle připravená polévka z brambor a zeleniny zahuštěná světlou jíškou.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
627 KJ
sacharidy
12 g
tuky
10 g
bílkovina
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
29 mg
vápník
22 mg
fosfor
12 mg
hořčík
9 mg
zinek
6 mg
sodík
4 mg

Ingredience

  • 300 g zeleniny (např. mrkev, hrách, kukuřice)
  • 1 brambora
  • 60 g tuku
  • 60 g hladké mouky
  • sůl
  • 2 l vody

Postup:

  1. Připravíme jíšku z tuku a mouky a přilijeme vodu. Polévka by měla být jíškou slabě zahuštěná, ne proměněná na kaši. Pokud se nám zdá příliš hustá, naředíme ji ještě vodou.
  2. Vložíme na malé kousky nakrájenou bramboru, mrkev, hrášek a kukuřici. Nejlépe chutná z čerstvé zeleniny z vlastní zahrádky.
  3. Posolíme.
  4. Na mírném plameni potom máme uvařeno za 10 až 15 minutek.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.