Křenová omáčka s masovými kuličky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Křenová omáčka s masovými kuličkami - zapomenutá klasika, kdo z vás kdy dělal křenovou omáčku? Naše česká dobrota.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3743 KJ
tuky
73 g
nasycené mastné kyseliny
34 g
bílkovina
33 g
sacharidy
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
389 mg
fosfor
204 mg
cholesterol
199 mg
vápník
107 mg
sodík
54 mg
hořčík
32 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 vajíčka
  • Sůl
  • Pepř bílý
  • 2 stroužky česneku
  • 120 g másla
  • 250 ml sladké smetany
  • 200 ml mléka
  • 1 sklenička smetanového křenu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 litr vývaru (z kostky)

Masové kuličky:

  1. Do mísy si dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, promáčkneme česnek a důkladně promícháme.
  2. Uděláme malé kuličky a pomalu pečeme na pánvi s víc olejem.

Omáčka

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku.
  2. Zalejeme mlékem, uděláme bešamel, přihodíme křen, chvilku povaříme, dolejeme vývarem a osolíme. Vaříme 10 minut
  3. Přilejeme smetanu, necháme probublat a vypneme.

Omáčku servírujeme s kynutým knedlíkem a masovými kuličkami. Dobrá klasika.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.