Vepřová roláda s mrkví a kedlubnou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1527 KJ
- sůl
- 196 g
- bílkovina
- 36 g
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 15 g
- lepek
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 225 mg
- cholesterol
- 106 mg
- draslík
- 92 mg
- fosfor
- 69 mg
- vápník
- 56 mg
- hořčík
- 25 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové kýty
- Sůl
- Pepř
- Mletá červená paprika
- 100 g anglické slaniny
- 2 mrkve
- 1 kedlubna
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 200 g rýže
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml masového vývaru
- Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, opaprikujeme a natřeme plnotučnou hořčicí.
- Z kedlubny a mrkve si uděláme větší hranokly, maso zabalíme. Rolku zprudka opečeme na pánvi na oleji ze všech stran. Vyndáme a necháme trochu zchladnout.
- Pak obalíme rolky slaninou, nakrájenou na slabé plátky, a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 stupnů, 15 minut.
- Výpek zaprášíme moukou a přilejeme vývar. Necháme zredukovat do husté šťávy.
- Rolky podáváme s vařenou rýží a polijeme štávou.
Rolku můžeme udělat i z kuřecího masa, postup bude stejný.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Chobotnice na grilu
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.