Bramborové placky se škvarkama
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6382 KJ
- tuky
- 103 g
- sacharidy
- 92 g
- bílkovina
- 55 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 47 g
- nasycené mastné kyseliny
- 44 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- vláknina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 907 mg
- fosfor
- 199 mg
- cholesterol
- 155 mg
- hořčík
- 67 mg
- vápník
- 52 mg
- sodík
- 43 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 700 g brambor
- 300 g hrubé mouky
- 250 g škvarků
- 2 vejce
- 30 lžíce sádla (na pečení)
- Sůl
- Brambory prolisujeme, nebo nastrouháme najemno na vál, zamícháme prosátou mouku, nadrobno nasekané škvarky, vejce, sůl a vše dobře propracujeme v těsto.
- Z hotového těsta si vyválíme placku asi půl cm silnou, z které pak vykrajujeme kolečka.
- Na rozpáleném sádle opékáme placičky do zlatova.
Obměna:
- Vykrojené placičky naskládáme na plech s pečícím papírem a na 170 stupňů pečeme do zlatova. Upečené placičky potřeme rozehřátým sádlem.
Podáváme k večeři se salátem ze syrové zeleniny.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Medovohořčičné kuřecí paličky
Hovězí vývar
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Fazolová polévka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.