Žabí stehýnka pečená
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1104 KJ
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sacharidy
- 1 g
- draslík
- 394 mg
- fosfor
- 105 mg
- cholesterol
- 97 mg
- vápník
- 70 mg
- sodík
- 32 mg
- hořčík
- 25 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g žabích stehýnek
- 120 g másla
- Citronová šťáva z jednoho citronu
- Sůl
- Bílý pepř
- trochu hladké mouky
- Zelená petrželka
Postup:
- Stažená a dobře omytá stehýnka osušíme, osolíme,j emně opepříme, obalíme v mouce a v rozpáleném másle po obou stranách opečeme cca 6-10 minut.
- Vyndáme z másla, máslo zakapeme citronovou šťávou, zamícháme jemně nasekanou petrželku.
- Touto omáčkou přelijeme opečená žabí stehýnka.
- Podáváme třeba s opečenými bramborami, nebo jako předkrm.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Mandlový dort Caprese
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Vepřová líčka na víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.