Květáková polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 468 KJ
- sacharidy
- 10 g
- tuky
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 62 mg
- fosfor
- 39 mg
- draslík
- 34 mg
- cholesterol
- 21 mg
- hořčík
- 17 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg květáku
- 1 větší brambora
- 1 vejce
- 200 ml vody
- sůl
- pepř
- olej (nebo máslo na přípravu jíšky)
- 2 lžíce hladké mouky (na jíšku)
Postup:
- Jíšku uděláme tak, že na tuku osmahneme mouku (asi 1-2 minuty) a zalijeme vodou.
- Připravenou jíšku rozředíme vodou a vložíme do ní květák a bramboru. Květák máme rozebraný na růžičky, košťál na drobno pokrájený. Bramboru jsme nakrájeli na kostičky.
- Osolíme, opepříme.
- Vaříme jen tak dlouho, až květák změkne - nechceme jej rozvařit. Při vaření polévku nepřikrýváme, aby se vyvařila ostrá pachuť květáku.
- Jakmile je květák měkký, rozkvedláme do polévky vajíčko, necháme projít varem a povaříme už jen 2 minuty.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Kuskus se zeleninou
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Paprikáš
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.