Vepřové kousky na paprikové šťávě s bramborovou kaší
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3829 KJ
- sůl
- 325 g
- sacharidy
- 62 g
- bílkovina
- 58 g
- tuky
- 47 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,207 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 226 mg
- fosfor
- 141 mg
- vápník
- 106 mg
- hořčík
- 79 mg
- sodík
- 51 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 1 kg vepřové kýty
- 1 cibuli
- Červenou papriku sypkou
- Pepř
- Vepřový bujón
- 1 dcl mléka
- 150 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce papriky
- Olej (nebo voda)
Hlavní suroviny:
Jíška :
Příprava kýty:
- Maso i brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Každou surovinu dáme do hrnce (zvlášť brambory, zvlášť maso).
- Zalijeme vodou a osolíme. Vaříme cca 20-30 minut.
- Když je maso hotové, zcedíme ho a dáme na chvilku na stranu. V hrnci si dáme na olej smažit cibulku. Když hezky zesklovatí, přidáme červenou papriku, zamícháme a zalijeme vodou a přidáme bujón. Nyní přidáme maso, které jsme si dali bokem.
- Na pánvi si uděláme jíšku a vlejeme do hrnce s masem. Necháme povařit cca 10 minut a je hotovo.
Brambová kaše:
- Když jsou brambory dost měkké až rozvařené, tak je zcedíme.
- Přidáme máslo a mléko a vše důkladně promačkáme nebo rozmixujeme.
U nás doma patří tohle jídlo mezi oblíbené. Chutná k tomu moc dobře kyselá okurka nebo kyselé zelí. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí koktejl
Rizoto s liškami a hráškem
Butterfish s hráškovým pyré
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.