Vepřové kousky na paprikové šťávě s bramborovou kaší

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Vepřová kýta může být i na takový způsob - úplně se rozplývá v ústech.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3829 KJ
sůl
325 g
sacharidy
62 g
bílkovina
58 g
tuky
47 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
draslík
1,207 g
lepek
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
226 mg
fosfor
141 mg
vápník
106 mg
hořčík
79 mg
sodík
51 mg
železo
3 mg

Ingredience

    Hlavní suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 cibuli
  • Červenou papriku sypkou
  • Pepř
  • Vepřový bujón
  • 1 dcl mléka
  • 150 g másla
  • Jíška :

  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce papriky
  • Olej (nebo voda)

Příprava kýty:

  1. Maso i brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Každou surovinu dáme do hrnce (zvlášť brambory, zvlášť maso).
  3. Zalijeme vodou a osolíme. Vaříme cca 20-30 minut.
  4. Když je maso hotové, zcedíme ho a dáme na chvilku na stranu. V hrnci si dáme na olej smažit cibulku. Když hezky zesklovatí, přidáme červenou papriku, zamícháme a zalijeme vodou a přidáme bujón. Nyní přidáme maso, které jsme si dali bokem.
  5. Na pánvi si uděláme jíšku a vlejeme do hrnce s masem. Necháme povařit cca 10 minut a je hotovo.

Brambová kaše:

  1. Když jsou brambory dost měkké až rozvařené, tak je zcedíme.
  2. Přidáme máslo a mléko a vše důkladně promačkáme nebo rozmixujeme.

U nás doma patří tohle jídlo mezi oblíbené. Chutná k tomu moc dobře kyselá okurka nebo kyselé zelí. Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.