Závitky z hovězích roštěnek

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 65 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2803 KJ
tuky
46 g
bílkovina
43 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
sodík
502 mg
draslík
410 mg
vápník
132 mg
fosfor
105 mg
cholesterol
84 mg
hořčík
55 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g hovězí roštěné
  • 500 g kyselého zelí
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 g vepřové krkovice
  • 100 g másla
  • 3 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Pepř
  • Sůl
  • špetka mleté červené papriky
  • Olej
  • Kmín
  • 200 ml masového vývaru

Postup:

  1. Z omytého hovězího si nakrájíme 6 plátků, okraje nařežeme, opepříme, osolíme a opaprikujeme.
  2. Krkovičku nakrájíme na malé kostičky, osolíme, okmínujeme a dáme na plátky masa a uděláme závitky. Párátkama na koncích spíchneme.
  3. Na pánvi na oleji závitky zprudka opečeme ze všech stran a odendáme na talíř.
  4. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a usmažíme jí do sklovata, zaprášíme paprikou a dáme prolisovaný česnek a kyselé zelí s trochou štávy z něj. Vše promícháme.
  5. Na zelí přidáme závitky a přiklopíme. Dáme do trouby na 180 stupňů na 45 minut, až je maso měkké. Podléváme vývarem dle potřeby.
  6. Závitky vyndáme a vytáhneme špejle. Zelí zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme.
  7. Servírujeme zelí, závitky a k tomu vařené brambory. Kyselé zelí je zdroj vitamínů, určitě jej zařaďte častěji do jídelníčku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.