Závitky z hovězích roštěnek
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2803 KJ
- tuky
- 46 g
- bílkovina
- 43 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- sacharidy
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- sodík
- 502 mg
- draslík
- 410 mg
- vápník
- 132 mg
- fosfor
- 105 mg
- cholesterol
- 84 mg
- hořčík
- 55 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězí roštěné
- 500 g kyselého zelí
- 200 ml zakysané smetany
- 200 g vepřové krkovice
- 100 g másla
- 3 cibule
- 1 stroužek česneku
- Pepř
- Sůl
- špetka mleté červené papriky
- Olej
- Kmín
- 200 ml masového vývaru
Postup:
- Z omytého hovězího si nakrájíme 6 plátků, okraje nařežeme, opepříme, osolíme a opaprikujeme.
- Krkovičku nakrájíme na malé kostičky, osolíme, okmínujeme a dáme na plátky masa a uděláme závitky. Párátkama na koncích spíchneme.
- Na pánvi na oleji závitky zprudka opečeme ze všech stran a odendáme na talíř.
- Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a usmažíme jí do sklovata, zaprášíme paprikou a dáme prolisovaný česnek a kyselé zelí s trochou štávy z něj. Vše promícháme.
- Na zelí přidáme závitky a přiklopíme. Dáme do trouby na 180 stupňů na 45 minut, až je maso měkké. Podléváme vývarem dle potřeby.
- Závitky vyndáme a vytáhneme špejle. Zelí zjemníme zakysanou smetanou a krátce povaříme.
- Servírujeme zelí, závitky a k tomu vařené brambory. Kyselé zelí je zdroj vitamínů, určitě jej zařaďte častěji do jídelníčku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Žampionový krém
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Domácí arašídové čokomáslo
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.