Pórková polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 597 KJ
- tuky
- 10 g
- sacharidy
- 10 g
- bílkovina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 110 mg
- vápník
- 85 mg
- fosfor
- 43 mg
- hořčík
- 28 mg
- sodík
- 16 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- 250 g pórku
- 2 l vody
- sůl
- pepř
Postup:
- Na tuku usmažíme z hladké mouky světlou jíšku a rozředíme ji vodou.
- Tento základ polévky osolíme a přivedeme k varu.
- Přidáme pórek nakrájený na kolečka. S ním vaříme polévku asi 10 minut.
- Podle chuti přikořeníme pepřem.
- Kdo chce mít polévku ještě jemnější, může do ní zavařit krupici (5-10 minut).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Bílý (toastový) chléb
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.