Telecí brzlík
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1049 KJ
- bílkovina
- 23 g
- sacharidy
- 12 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 719 mg
- draslík
- 529 mg
- cholesterol
- 353 mg
- sodík
- 111 mg
- vápník
- 47 mg
- hořčík
- 40 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 500 g brzlíku
- 500 ml masového vývaru
- 120 g kořenové zeleniny (mrkev,celer, petržel)
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
Postup:
- Brzlík vaříme v osolené vodě 3 minuty a pak jej hodíme do studené vody. Po vychladnutí jej zbavíme žilek a odblaníme.
- Do vývaru dáme nakrájenou zeleninu i cibuli. Přisolíme, okořeníme, přidáme máslo a přivedeme k varu. Vložíme do vývaru brzlík a pomalým vařením vaříme do měkka cca 20 minut.
- Brzlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba s dušenou rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Quinoová bonboniéra
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.