Skopové maso na rožni

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1870 KJ
tuky
36 g
bílkovina
26 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
cholesterol
132 mg
vápník
49 mg
draslík
35 mg
fosfor
26 mg
hořčík
21 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g skopového masa
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce octa
  • 40 g másla

Postup:

  1. Maso odblaníme, odřežeme přebytečný tuk a nakrájíme na větší kostky (cca 3 x 3 cm).
  2. Maso dáme do mísy a k němu přihodíme nakrájenou cibulku, pokapeme octem, osolíme, opepříme a vše promícháme.
  3. Misku zakryjeme pokličkou a marinujeme minimálně 3 - 4 hodiny.
  4. Maso napícháme na špejli a pečeme na rožni (druhá varianta je na pánvi na oleji) do měkka - cca 20 minut.
  5. Podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.