Omeleta sněhová

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 5 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1378 KJ
sacharidy
56 g
cukry
34 g
tuky
8 g
bílkovina
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
524 mg
cholesterol
339 mg
draslík
183 mg
vápník
139 mg
sodík
65 mg
hořčík
30 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 3 vajíčka
  • 2 žloutky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 200 g míchaného kompotu

Postup:

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme 50 g moučkového cukru.Zbylích 10 g máme na posypání.
  2. Pak přidáme žloutky, vanilkový cukr a vařečkou lehce zapracujem.
  3. Ze směsi (na menší oválnou zapíkací misku) vytvoříme tvar nízkého jehlanu (pyramidu). Posypeme cukrem a v hodně rozpálené troubě upečeme do zlatohněda, vyndáme a kolem dáme kompotované ovoce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.