Omeleta sněhová
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1378 KJ
- sacharidy
- 56 g
- cukry
- 34 g
- tuky
- 8 g
- bílkovina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 524 mg
- cholesterol
- 339 mg
- draslík
- 183 mg
- vápník
- 139 mg
- sodík
- 65 mg
- hořčík
- 30 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 3 vajíčka
- 2 žloutky
- 60 g moučkového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 200 g míchaného kompotu
Postup:
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme 50 g moučkového cukru.Zbylích 10 g máme na posypání.
- Pak přidáme žloutky, vanilkový cukr a vařečkou lehce zapracujem.
- Ze směsi (na menší oválnou zapíkací misku) vytvoříme tvar nízkého jehlanu (pyramidu). Posypeme cukrem a v hodně rozpálené troubě upečeme do zlatohněda, vyndáme a kolem dáme kompotované ovoce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Tagliatelle s lososem a rukolou
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.