Slepičí vývar

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 180 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
419 KJ
sůl
32 g
sacharidy
19 g
cukry
10 g
vláknina
8 g
bílkovina
3 g
draslík
966 mg
vápník
231 mg
sodík
171 mg
hořčík
154 mg
fosfor
141 mg
zinek
8 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 1 slepice
  • 2,5 litru vody
  • 500 g mrkve
  • 500 g petržel
  • 400 g celeru
  • 200 g soli

Postup:

  1. Očištěnou a rozpůlenou slepici vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou. Přikrejeme pokličkou a vaříme pomalu při nižší teplotě cca 2,5 hodiny.
  2. Po dvou hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a vaříme dalších cca 30 minutm (do změknutí masa).
  3. Po dobu vaření odebíráme z povrchu pěnu. Nakonec vyndáme slepici a vývar zcedíme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.