Bramborový knedlík s uzeným masem

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Výborný se špenátem nebo zelíčkem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1220 KJ
sacharidy
28 g
tuky
17 g
bílkovina
5 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
339 mg
sodík
146 mg
fosfor
82 mg
cholesterol
32 mg
vápník
22 mg
hořčík
21 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 200 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • Sůl
  • 1 lžíce solamilu
  • 1 cibule
  • Olej

Postup:

  1. Nejdříve si uvaříme maso,po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky.
  2. Uvařené a vychladlé brambory na válu nastrouháme, doprostřed uděláme důlek a do něj dáme vajíčka, sůl, přidáme mouku a solamil. Zpracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vytváříme oválnou placku a na prostředek podélně nandáme uzené.
  3. Těsto přehneme z obou stran přes maso a uděláme šišku knedlíku.
  4. Takto uděláme tři knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otočíme.
  5. Vyndáme a nakrájíme kráječem na knedlíky.
  6. Podáváme se špenátem a smaženou cibulku. Výborná klasika, rozhodně doma uděláte lepší než kupované.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.