Bramborový knedlík s uzeným masem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1220 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 17 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 339 mg
- sodík
- 146 mg
- fosfor
- 82 mg
- cholesterol
- 32 mg
- vápník
- 22 mg
- hořčík
- 21 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g brambor
- 150 g hrubé mouky
- 200 g uzeného masa
- 2 vejce
- Sůl
- 1 lžíce solamilu
- 1 cibule
- Olej
Postup:
- Nejdříve si uvaříme maso,po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky.
- Uvařené a vychladlé brambory na válu nastrouháme, doprostřed uděláme důlek a do něj dáme vajíčka, sůl, přidáme mouku a solamil. Zpracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vytváříme oválnou placku a na prostředek podélně nandáme uzené.
- Těsto přehneme z obou stran přes maso a uděláme šišku knedlíku.
- Takto uděláme tři knedlíky. Vaříme v osolené vodě 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otočíme.
- Vyndáme a nakrájíme kráječem na knedlíky.
- Podáváme se špenátem a smaženou cibulku. Výborná klasika, rozhodně doma uděláte lepší než kupované.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tarhoňa se zeleninou
Ryba na červeném curry
Tvarohové knedlíky s jahodami
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.