Volská oka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2176 KJ
- tuky
- 53 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 9 g
- sůl
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sodík
- 467 mg
- fosfor
- 218 mg
- cholesterol
- 179 mg
- draslík
- 173 mg
- vápník
- 41 mg
- hořčík
- 27 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- vejce
- sůl
- 50 g slaniny (nebo salám)
- Trochu oleje na smažení
- Trochu sladké papriky
Nástroje
-
pánev na lívance / silikonové formy na volská oka
Postup:
- Podle toho, jestli chceme mít volská oka nějak vytvarovaná, zvolíme silikonové formičky nebo pánev na lívance.
- Pánvičku necháme nejprve rozehřát, poté na ni nalijeme asi lžíci oleje nebo dáme plátek másla a osmažíme plátky slaniny nebo suššího salámu, např. vysočiny, z jedné strany.
- Jakmile plátky slaniny obrátíme na druhou stranu, rozklepneme na ně vejce. Vajíčko vyléváme ze skořápky pomalu, aby zůstal žloutek uprostřed.
- Posolíme. Jestliže nepoužíváme žádnou formu, ale jen obyčejnou pánev, tak během smažení upravujeme tvar bílku, aby na okrajích nezrohovatěl.
- Smažíme tak dlouho, dokud bílek neztuhne a žloutek není polosyrový.
- Opatrně přendáme na talíře a okořeníme podle libosti, například sladkou paprikou. Podáváme s pečivem nebo k zeleninovým a luštěninovým pokrmům.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.