Zapečené topinky s vejci a bešamelem
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1608 KJ
- tuky
- 25 g
- sacharidy
- 22 g
- bílkovina
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 188 mg
- cholesterol
- 177 mg
- fosfor
- 152 mg
- vápník
- 68 mg
- sodík
- 65 mg
- hořčík
- 30 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 40 g chleba ( 1 krajíc)
- 1 vejce
- 20 g másla
- sůl
- Trochu bešamelové omáčky
- 30 g tvrdého sýru
- 20 g mrkeve
- Trochu pažitky
- 20 g pórku
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo.
- Včerejší chleba nakrájíme na krajíce a lehce na malém množství tuku je osmažíme dokřupava.
- Na topinky dáme plátky vajec natvrdo a posolíme je. Natřeme je silnou vrstvou bešamelové omáčky.
- Topinky svrchu posypeme strouhaným sýrem, nastrouhanou mrkví, drobně nakrájenou pažitkou nebo na kolečka nakrájeným pórkem a dáme na několik minut zapéct do trouby.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Profiteroles
Carpaccio z hovězí svíčkové
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Puding z tapioky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.