Bulharský džuveč

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2742 KJ
sacharidy
68 g
tuky
32 g
bílkovina
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
7 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
3 g
draslík
1,077 g
fosfor
153 mg
vápník
107 mg
sodík
84 mg
hořčík
69 mg
cholesterol
40 mg
železo
5 mg

Ingredience

  • 250 g vepřového bůčku
  • 500 g brambor
  • 2 papriky
  • 1/2 květáku
  • 250 g rajčat
  • 50 g lilku
  • 50 g fazolových lusků
  • 1 velká cibule
  • 1 chilli paprička (nemusíme)
  • Trochu zelené petrželky
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso, osolíme a pomalu dusíme do poloměkka (cca 20 minut).
  2. Mezitím očistíme zeleninu, brambory nakrájené na kostky, smícháme s masem a přihodíme nasekanou zelenou petržel.
  3. Vše dobře promícháme, nalejeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 30 minut.
  4. Podáváme s rýží. Bulharská specialita, která vám rozhodně bude chutnat!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.