Bulharský džuveč
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2742 KJ
- sacharidy
- 68 g
- tuky
- 32 g
- bílkovina
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 1,077 g
- fosfor
- 153 mg
- vápník
- 107 mg
- sodík
- 84 mg
- hořčík
- 69 mg
- cholesterol
- 40 mg
- železo
- 5 mg
Ingredience
- 250 g vepřového bůčku
- 500 g brambor
- 2 papriky
- 1/2 květáku
- 250 g rajčat
- 50 g lilku
- 50 g fazolových lusků
- 1 velká cibule
- 1 chilli paprička (nemusíme)
- Trochu zelené petrželky
- Sůl
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso, osolíme a pomalu dusíme do poloměkka (cca 20 minut).
- Mezitím očistíme zeleninu, brambory nakrájené na kostky, smícháme s masem a přihodíme nasekanou zelenou petržel.
- Vše dobře promícháme, nalejeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 30 minut.
- Podáváme s rýží. Bulharská specialita, která vám rozhodně bude chutnat!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na skořici
Presovaný bůček s pečenými jablky
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.