Dušená karotka s koňakem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 686 KJ
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 13 g
- tuky
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 238 mg
- sodík
- 70 mg
- vápník
- 41 mg
- fosfor
- 34 mg
- cholesterol
- 30 mg
- hořčík
- 19 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 350 g mrkve
- 50 g másla
- 100 ml vývaru (zeleninový )
- 35 g moučkového cukru
- sůl
- 4 cl koňaku
Postup:
- Očištěnou karotku nakrájíme na kostičky.
- Do kastrolu dáme rozehřát máslo, podlejeme trochou vývaru, jemně osolíme a dusíme do měkka (cca 15 minut).
- Když je karotka měkká, necháme šťávu trochu vyvařit a zalijeme koňakem, osladíme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme (cca 5 minut).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Chléb naan
Domácí arašídové čokomáslo
Medovohořčičné kuřecí paličky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.