Vejce s játry
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 888 KJ
- tuky
- 16 g
- bílkovina
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 378 mg
- fosfor
- 280 mg
- sodík
- 257 mg
- draslík
- 235 mg
- vápník
- 57 mg
- hořčík
- 27 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 200 g sterilovaného chřestu
- 150 g kuřecích jater
- 5 vajec
- 50 g másla
- 2 lžíce bílého vína
- 1 lžíce vody
- Sůl
Postup:
- V zapékací misce si rozehřejeme polovinu másla, vyklepneme vajíčka, bílky osolíme a vejce pečeme v troubě na 150 stupňů 10 minut.
- Na pánvi na zbytku másla opečeme na kousky nakrájená játra. Zalijeme je vodou a vínem. Dusíme 5 minut a nalijeme je na talíř, kde máme vajíčka.
- Chřest ohřejeme, necháme okapat, položíme na játra a podáváme s čerstvým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Exotická čočková polévka
Hovězí steak s hlívou
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.