Fazolová polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 656 KJ
- sacharidy
- 14 g
- tuky
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- bílkovina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 337 mg
- fosfor
- 117 mg
- vápník
- 42 mg
- hořčík
- 34 mg
- železo
- 10 mg
- zinek
- 5 mg
- sodík
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g fazolí
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- 2 l vody
- sůl
- majoránka
- česnek
Postup:
- Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.
- Druhý den vodu z fazolí slijeme, zalijeme čistou vodou a povaříme je doměkka.
- Připravíme si světlou jíšku z tuku a mouky. Jíšku rozředíme uvařenou vodou s fazolemi, osolíme, přidáme majoránku a ještě 10 minut povaříme.
- Až odstavíme polévku ze sporáku, přidáme do ní prolisovaný česnek.
- Polévku na talíři můžeme ještě ochutit lžičkou octa.
- Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.