Žemlovka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3108 KJ
- sacharidy
- 101 g
- cukry
- 50 g
- tuky
- 27 g
- bílkovina
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,816 g
- fosfor
- 1,243 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 438 mg
- hořčík
- 437 mg
- cholesterol
- 168 mg
- sodík
- 135 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 8 mg
- měď
- 3 mg
- jód
- 1 mg
Ingredience
- 1 chlebíčková veka
- 500 ml mléka
- 5 vajec
- 2 vanilkové cukry
- 100 g moučkového cukru
- 100 g vlašských ořechů
- 50 g rozinek
- Trochu máslo (na vymazání mísy)
Postup:
- Nejdříve si jablka omejeme, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky.
- Veku si nakrájíme na plátky a dáme do mísy, ve které jsme si rozšlehali mléko, žloutky, 2 lžíce cukru a vanikový cukr. Máčíme těsně před tím, než začneme vše pokládat do mísy.
- Zapékací misu vymažeme máslem.
- Nejdříve dáme vrstvu vymačkané veky, potom jablka, posypeme rozinkami, ořechy a cukrem. Na jablka zase veku a vrstvy střídáme.
- Končíme vekou a dáme do trouby na 200 stupňů 20 mimut. Mezitím si našleháme sníh ze zbylých bílků, do nich jsme si dali trošku soli a 2 lžíce cukru.
- Nakonec dáme sníh na žemlovku a na 120 stupňů na 10 minut dáme ještě zapéct.
- Je to dobrá svačina, nebo i oběd.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborový gratin
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Zelňačka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.