Čočková polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 763 KJ
- tuky
- 12 g
- sacharidy
- 11 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 386 mg
- fosfor
- 151 mg
- sodík
- 113 mg
- vápník
- 46 mg
- hořčík
- 37 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 10 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g čočky
- 60 g tuku
- 60 g hladké mouky
- 100 g slaniny
- 2 l vody
- sůl
- majoránka
- česnek
- 1 lžíce octa
Postup:
- Na rozdíl od fazolí nemusíme nechávat čočku namáčet ve studené vodě přes noc, ale můžeme ji použít přímo.
- Zalijeme čočku čistou vodou a povaříme je doměkka.
- Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a potom k ní přidáme mouku. Takto připravenou jíšku rozředíme uvařenou vodou s čočkou, osolíme a ochutíme octem, přidáme majoránku a ještě 10 minut povaříme.
- Až odstavíme polévku ze sporáku, přidáme do ní prolisovaný česnek, případně nať petržele.
- Podáváme s chlebem.
- Zkoušela jsem i sladší variantu čočkové polévky, do které jsem nedávala česnek, ale s čočkou jsem vařila asi 8 sušených švestek. Nebylo to vůbec špatné.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s krevetami
Bílý (toastový) chléb
Hovězí pečeně na červeném víně
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.