Kuře frikasé

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
814 KJ
tuky
13 g
sacharidy
13 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
600 mg
fosfor
236 mg
vápník
131 mg
cholesterol
72 mg
hořčík
47 mg
sodík
11 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 60 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 žloutek
  • 1 malý citron
  • 1 bobkový list
  • Pepř
  • Sůl
  • Zelená petrželka

Postup:

  1. Naporcované kuře omejeme, osolíme, opepříme a v hrnci na másle podusíme. Podléváme vodou a dusíme do měkka cca 30 minut.
  2. Na pánev dáme kouse másla a mouku a uděláme světlou jíšku, zalejeme vodou a přidáme ke kuřeti, přidáme koření a petrželku.
  3. Žampiony si zvášt očištěné a nakrájené podusíme do měkka.
  4. Hotové kuře vyndáme a štávu přecedíme, přidáme hotové žampiony a žloutek rozmíchaný ve 2 lžících vody, zakápneme trochou citronu a prohřejeme.
  5. Maso servírujeme na talíř a polejeme omáčkou. Podáváme s opečenými tousty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.