Kuře frikasé
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 814 KJ
- tuky
- 13 g
- sacharidy
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 600 mg
- fosfor
- 236 mg
- vápník
- 131 mg
- cholesterol
- 72 mg
- hořčík
- 47 mg
- sodík
- 11 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 60 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- 1 žloutek
- 1 malý citron
- 1 bobkový list
- Pepř
- Sůl
- Zelená petrželka
Postup:
- Naporcované kuře omejeme, osolíme, opepříme a v hrnci na másle podusíme. Podléváme vodou a dusíme do měkka cca 30 minut.
- Na pánev dáme kouse másla a mouku a uděláme světlou jíšku, zalejeme vodou a přidáme ke kuřeti, přidáme koření a petrželku.
- Žampiony si zvášt očištěné a nakrájené podusíme do měkka.
- Hotové kuře vyndáme a štávu přecedíme, přidáme hotové žampiony a žloutek rozmíchaný ve 2 lžících vody, zakápneme trochou citronu a prohřejeme.
- Maso servírujeme na talíř a polejeme omáčkou. Podáváme s opečenými tousty.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tournedo rossini
Čokoládové hvězdičky
Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.