Perničky hned měkké
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 842 KJ
- sacharidy
- 31 g
- cukry
- 10 g
- tuky
- 6 g
- bílkovina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 82 mg
- fosfor
- 75 mg
- cholesterol
- 42 mg
- vápník
- 21 mg
- hořčík
- 16 mg
- sodík
- 7 mg
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 140 g cukr moučka
- 100 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 žloutek
Postup:
- Na vál nasypeme mouku, cukr, sodu, koření, prášek do pečiva a sypkou směs promícháme. Uděláme doprostřed důlek a do něj klepneme vejce, přidáme med a změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto. Dáme na talíř a na půl hodiny odpočinout do lednice.
- Mezitím si připravíme troubu na 150 stupňů a na plech pečící papír.
- Z těsta vyválíme placku 1.5 cm a vykrajujeme různé tvary.
- Až je plech plný, potřeme perníčky peroutkou rozšlehaným žloutkem s vodou.
- Pečeme cca 10 minut. Z této dávky jsou tak dva plechy.
- Výhoda těchto perníčků je, že jsou hned měkké. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.