Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3026 KJ
sacharidy
54 g
bílkovina
53 g
tuky
32 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,219 g
cukry
1 g
cholesterol
120 mg
fosfor
110 mg
vápník
85 mg
hořčík
80 mg
sodík
54 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 4 mrkve (větší)
  • 1 kg brambor
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Kousek másla
  • 2 lžíce oleje
  • Snítka čerstvého rozmarýnu

Postup:

  1. Maso si očistíme a omyjeme. V celku maso osolíme, opepříme, okmínujem a vložíme do zapékací mísy. Podlejeme vodou.
  2. Za občasného podlevání pečeme na 170° cca 1 hodinu a 40 minut.
  3. V době pečení oškrábeme mrkev a nakrájíme na tenké hranolky. Po hodině pečení masa do výpeku přidáme mrkev a na ní dáme kousky másla. Dopečeme i s masem 40 minut.
  4. Než se vše dodělá, připravíme si brambory, které oškrabeme a nakrájíme na kranolky. Připravíme si plech, do kterého dáme olej, brambory, osolíme a posypeme rozmarýnem.
  5. Vše promícháme a dáme do trouby. Pečeme cca 30 minut dokud nejsou hezky měkké a zlatavé.
  6. Když máme vše hotovo, maso si vyndáme na prkénko a nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s mrkví a bramborem. Nakonec vše polijeme výpekem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.