Vepřové s mrkví a brambory na rozmarýnu
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3026 KJ
- sacharidy
- 54 g
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,219 g
- cukry
- 1 g
- cholesterol
- 120 mg
- fosfor
- 110 mg
- vápník
- 85 mg
- hořčík
- 80 mg
- sodík
- 54 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 4 mrkve (větší)
- 1 kg brambor
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Kousek másla
- 2 lžíce oleje
- Snítka čerstvého rozmarýnu
Postup:
- Maso si očistíme a omyjeme. V celku maso osolíme, opepříme, okmínujem a vložíme do zapékací mísy. Podlejeme vodou.
- Za občasného podlevání pečeme na 170° cca 1 hodinu a 40 minut.
- V době pečení oškrábeme mrkev a nakrájíme na tenké hranolky. Po hodině pečení masa do výpeku přidáme mrkev a na ní dáme kousky másla. Dopečeme i s masem 40 minut.
- Než se vše dodělá, připravíme si brambory, které oškrabeme a nakrájíme na kranolky. Připravíme si plech, do kterého dáme olej, brambory, osolíme a posypeme rozmarýnem.
- Vše promícháme a dáme do trouby. Pečeme cca 30 minut dokud nejsou hezky měkké a zlatavé.
- Když máme vše hotovo, maso si vyndáme na prkénko a nakrájíme na tenké plátky. Servírujeme s mrkví a bramborem. Nakonec vše polijeme výpekem. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.