Polévka z droždí
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 422 KJ
- tuky
- 7 g
- sacharidy
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- bílkovina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 26 mg
- vápník
- 23 mg
- fosfor
- 9 mg
- hořčík
- 7 mg
- sodík
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
Ingredience
- 90 g droždí
- 60 g slunečnicového oleje
- 40 g hladké mouky
- cibule
- sůl
- kmín
- 30 g mrkeve (a další kořenová zelenina podle libosti)
- 2 l vody
Postup:
- Z poloviny oleje a hladké mouky si připravíme jíšku.
- Na druhé polovině oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli.
- Když zlátne, přidáme k ní droždí a za stálého míchání smažíme dorůžova.
- Droždí zalijeme horkou vodou a přidáme jíšku, sůl a zeleninu.
- Povaříme 10 minut.
- Podáváme s křupavými kousky rohlíku smaženého na másle.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Koláč z krvavých pomerančů
Šoulet s trhaným kachním masem
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.